Valami új készül!

2023.10.05

Hosszú vívódás után úgy döntöttem, nem őrizgetem tovább Eszter történetét. Útjára bocsátom, eleget időzött már a laptopomon, legyen az olvasóké. Nem volt könnyű meghoznom ezt a döntést, mert úgy éreztem, hogy amíg nálam volt, addig az enyém volt. Az én történetem, amit annyiszor olvastam át, ahányszor csak akartam. Szeretem Eszter történetét, szeretem a közeget, ahonnan ez a fiatal lány jött, a jellemét, amilyenné vált, és azt a bölcs döntését, ahogyan lezárta ezt a tragikus eseményt. Ez a fiatal és bölcs lány mindenképpen megérdemli, hogy mások is megismerjék.

Az elmúlt napokban összeállt egy számomra nagyon kedves csapat, szerkesztő, borítótervező és a nyomda. Csupa profi szakember! Róluk később részletesen beszámolok, most azonban jöjjön a várva várt történet!

Eszter végzős gimnazista, zűrös családi körülményei ellenére kitűnő tanuló. Édesapja meghalt, édesanyjával, nevelőapjával és féltestvéreivel él. A nevelőapja alkoholizmusa az utóbbi időben egyre nagyobb mértéket öltött, és jelentősen megkeserítette a családja életét. Többször megpróbálta rábeszélni az anyját, hogy költözzenek el, ő azonban már beletörődött az életébe.

Eszter az egyetemi felkészítő foglalkozáson megismerkedik Doriánnal, a gazdag ügyvédszülők egyetlen fiával. A fiú hamar rájön, mennyire könnyen irányítható a naiv Eszter, és rábeszéli a lányt, hogy amint betölti a 18. születésnapját, hagyja ott a családját, és költözzön vele Budapestre. Eszter a költözés előtt vitába keveredik és végleg szakít az anyjával.

A fővárosban a fiatalok belevetik magukat a szórakozás világába. Dorián hamar rájön arra, hogy a pénze nem elég az általuk óhajtott fényűző élethez, ezért otthagyja az egyetemet, és egy éjszakai bárban kezd dolgozni. Pár hét múlva rábeszéli Esztert, hogy iratkozzon át esti tagozatra, és dolgozzon mellette pultosként a bárban. A lány mindenbe belemegy, mert nagyon szereti a fiút. A munka és a sok pénz elveszi a kedvét a tanulástól, s végül otthagyja a gimnázium esti tagozatát is, és Doriánnal együtt már csak a bulinak és a fényűzésnek élnek. Végül kiderül, hogy Dorián mindvégig csúnyán kihasználta Eszter érzéseit, és átverte a lányt. Eszter egyre lejjebb süllyed, és hiába próbálja védeni magát, hamarosan a drog és a prostitúció kemény világában találja magát.

Meddig bírja Eszter ilyen körülmények között? Meg tudja-e őrizni a jellemét ebben az eltorzult világban? Megtalálja-e a kiutat ebből a helyzetből? Kihez fordulhat segítségért azok után, hogy teljesen egyedül maradt?

Szanyi Ildikó
Minden jog fenntartva 2023
Az oldalt a Webnode működteti Sütik
Készítsd el weboldaladat ingyen!